Μπροστά σε ‘’μπόρες’’, με πλείστους όσους ανεπαρκείς στο πολιτικό μας σύστημα.

Φωτό άρθρων ΣτέφανοςΤου Στέφανου Ανδριάνη*

    Η Ευρώπη βρίσκεται σε ομιχλώδη εξελικτική πορεία για το οικονομικό και ενδεχομένως και το πολιτικό της μέλλον και όλες οι προβλέψεις είναι απαισιόδοξες για τη χώρα μας.

     Τα προβλήματα της χώρας είναι τεράστια και χρειάζονται τιτάνια προσπάθεια για να δρομολογηθεί η αντιμετώπισή τους.

      Μπορεί άραγε το πολιτικό σύστημα ως έχει σήμερα να ανταποκριθεί;

     Σχεδόν όλο το αριστερό κίνημα εμφανίζεται με ακραίο καταγγελτικό λόγο και υψηλή διεκδικητική ρητορεία, πλην όμως το στρατηγικό σχέδιο ανάταξης της χώρας που προβάλλει, είναι συρραφή των επί δεκαετίες επαναλαμβανόμενων, γενικόλογων και ξεπερασμένων προεκλογικών προγραμμάτων.

        Η εθνικιστική ακροδεξιά στη χώρα είναι εντελώς εκτός θέματος, διότι  δεν έχει κανένα πρόγραμμα, (ούτε για τα ‘’μάτια  του κόσμου’’), τα πολιτικά πρόσωπα που διαθέτει δεν ξέρουν άλλο από τη θεωρία και πρακτική της βίας, αλλά και διότι όποτε στο παρελθόν κυριάρχησε, έφερε μεγάλες εθνικές καταστροφές.

     Από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, κυρίως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, από το 2010 υπόσχονται  Σχέδιο Στρατηγικής Αναδιάρθρωσης της χώρας. Έφτασε το 2013 και ακόμη το μόνο εμφανές είναι να ‘’τρέχουν με αποσπασματικά εισπρακτικά μέτρα για το Μνημόνιο και τις δόσεις της Τρόικα.

     Η Ελληνική κοινωνία είναι δικαιολογημένα αγανακτισμένη από τη βίαιη υποβάθμιση του βιοτικού της επιπέδου και αναζητά πολιτικές διεξόδους, σε κάποιες περιπτώσεις στα τυφλά.

     Όμως δεν εμφανίζεται επί του παρόντος, τόσο  ριζοσπαστικοποιημένη και με τέτοιες αντοχές για να αποδεχτεί μακρόχρονες θυσίες που απαιτεί μια ’’αριστερή επανάσταση’’.

     Όλοι γνωρίζουν ότι ο παραγωγικός πλούτος που έχει παραμείνει εντός της χώρας είναι περιορισμένος και η παραγωγική  βάση είναι κατεστραμμένη.

    Το τρέχον αντικείμενο της πολιτικής σύγκρουσης δεν είναι γιατί υπάρχει ακραία ανισοκατανομή του πλούτου στη χώρα αλλά για το πώς θα προσαρμοστεί η κοινωνία για μερικά χρόνια σε ένα χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο  και ταυτόχρονα να προχωρήσει στην Ανάπτυξη.

     Για ποια ανάπτυξη όμως συζητούμε όταν ακόμη και  η γραφειοκρατία, που είναι ένα από τα μεγάλα εμπόδια, καλά κρατεί, παρ’ ότι δεν χρειάζεται  οικονομική …δόση της τρόικα για να εξαλειφθεί;

 

Ο ΚΡΙΣΙΜΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ  

    Τα σημερινά πρόσωπα του Πολιτικού Συστήματος κατά συντριπτική πλειονότητα είναι ανήμπορα να ανταποκριθούν σ’ αυτό που έχει ανάγκη η χώρα.

    Χρειάζονται περισσότερα, πιο ικανά πρόσωπα στο πολιτικό σύστημα για να αντιμετωπιστεί η κρίση της οικονομίας και η παρακμή,  να ανατάξει η χώρα και να αντιμετωπιστούν  οι επερχόμενες πρόσθετες δυσκολίες από την ευρωπαϊκή κρίση.

    Στην εμπόλεμη κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα, μόνο η ίδια η κοινωνία μπορεί να απαιτήσει και να επιβάλει την ελλείπουσα: ‘’ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ’’ (προτάσεις μου, με ποιό τρόπο, σε προηγούμενα άρθρα στην έγκριτη εφημερίδα ”Χανιώτικα Νέα” και στο www.aksiokratia.gr.)

                     * Ο Στέφανος  Ανδριάνης είναι Αντισ/γος ε.α , Πολιτ. Μηχανικός

Η καταχώρηση αναρτήθηκε στην κατηγορία Ανάλυση από admin. Καταχωρήστε στους σελιδοδείκτες τον σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *