ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ θέσεις

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Είμαστε Πολίτες με αδιαπραγμάτευτες αξίες αποδεδειγμένες από τη διαδρομής μας, όπως αυτές της ακεραιότητας, της εντιμότητας, της ειλικρίνειας, της ταπεινότητας, της υπευθυνότητας, της συνέπειας και της συνεργασίας, πολίτες με ουσιαστική επαγγελματική εμπειρία και εφαρμογή των διοικητικών και ηγετικών ικανοτήτων και οπωσδήποτε με δημοκρατικές αντιλήψεις………

Πρόσωπα με πλήρη επίγνωση της έννοιας του ενεργού πολίτη και του λειτουργήματος, της σημασίας της κοινωνικής συνεισφοράς και τα οποία δεν ενδιαφέρονται να αποκτήσουν φήμη, εξουσία, να πλουτίσουν και να κάνουν ‘’επαγγελματική πολιτική καριέρα’’. Δηλαδή, άνθρωποι που επιδιώκουν να δώσουν νέο νόημα στη πολιτική, μέσα από το προσωπικό τους παράδειγμα, τις επιλογές, τις συμπεριφορές και την αποτελεσματικότητά τους ως άτομα και ως ομάδα. Ταυτόχρονα, στρατηγική επιλογή μας είναι να φέρουμε στην πολιτική τους νέους και ν’ καλλιεργήσουμε το έδαφος για μια νέαηθική και ικανή γενιά πολιτικών απελευθερωμένων από τις κατεστημένες νοοτροπίες, ιδεοληψίες, στερεότυπα και παθογενείς συμπεριφορές.

Πιστεύουμε ότι το DNA κάθε οργανισμού είναι οι άνθρωποι του, πολύ δε περισσότερο ενός πολιτικού σχηματισμού.

Η ποιότητα και η ακεραιότητα αυτού του θεμελιώδους στοιχείου για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των πολιτών, θα εξασφαλίζεται διαρκώς με αποτελεσματικές διαφανείς μεθόδους και διαδικασίες αξιολόγησης και ελέγχου.

Οι αξίες και το ιδεολογικό μας πλαίσιο σε σύνοψη

Η θεμελιώδης ιδεολογία μας στηρίζεται στο ουσιαστικό περιεχόμενο και την αποτελεσματική εφαρμογή των αξιών:

  • Ακεραιότητα (ειλικρίνεια, εντιμότητα, συνέπεια, ευθύτητα διαφάνεια, υπευθυνότητα, ήθος)
  • Δικαιοσύνη (ίσες ευκαιρίες, δίκαιες ανταμοιβές για ίσες συνεισφορές, ισονομία, τήρηση των κανόνων και των νόμων, σεβασμός των δικαιωμάτων και των υποσχέσεων).
  • Αλληλεγγύη (γενναιοδωρία, συμπόνια, αλληλοϋποστήριξη, ανθρωπιά)
  • Ελευθερία (μέχρι εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου)
  • Ενότητα, συνεργασία – συνέργεια (η ισχύς εν τη ενώσει)
  • Φρόνηση (τεχνοκρατικός, ηθικός και πολιτικός ορθολογισμός, ώστε να επιτυγχάνεται η κοινωνική και οικονομική αποτελεσματικότητα)

Πιστεύουμε στον πρωτεύοντα και καθοριστικό ρόλο της κοινωνίας ως προς την οικονομία και  όχι αντίστροφα. Αυτό απαιτεί από τη μια ένα μοντέλο κατανάλωσης που να στηρίζεται στην ουσιαστική ικανοποίηση των πραγματικών ανθρώπινων (όχι των επίπλαστων) αναγκών, την «καλή ζωή» με τη φιλοσοφική έννοια, την αειφόρο ανάπτυξη και τη προστασία του πλανήτη. Ταυτόχρονα, απαιτεί ένα μοντέλο παραγωγής που θα στηρίζεται στην ατομική πρωτοβουλία, την επιχειρηματικότητα, τη δημιουργικότητα, τη καινοτομία, την αποτελεσματική χρήση των πόρων, την αποτελεσματικότητα και σε επιχειρήσεις

Περισσότερα για την “κοινωνία αξιών” θα βρείτε εδώ:

http://koinoniaaxion.gr/about/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *